Scurt istoric Arc Electronic

1998

Se deschide magazinul de materiale pentru instalații electrice

2005

Deschidem filialele din Oradea si din Arad

2007

Deschidem filiala din Craiova

2008

Deschidem filiala din Timisoara și centrul logistic din Brasov-Stupini

2009

Devenim parte a Grupului Sonepar

2013

Finalizăm implementarea modulului WMS

2014

Lansăm magazinul online de tip B2B
Ce este SONEPAR?
Henri Coisne
Founder and Honoray Chairman of the Corporate Board
"What counts is what lasts."
ÎNFIINȚAREA SONEPAR

În anul 1960, unsprezece parteneri, descendenţi ai familiilor Coisne și Lambert au înfiinţat „Société de Négoce et de Participation“, organizație care avea ca scop gestionarea bunurilor si a proprietăţilor celor doua familii achiziţionate în scopuri de diversificare a afacerilor si extinderii acestora si in afara industriei textile.
În 1968, Henri Coisne, intrat în afacerea familiei în 1962, a fost desemnat să se ocupe de expansiunea Sonepar prin investiții într-un sector optimist la acea vreme si cu perspective bune de creștere pe termen lung.
DEBUTUL ÎN DOMENIUL ELECTRIC
Contactele cu producătorii de echipamente electrice au confirmat existenta unei nișe, în continua dezvoltare, în domeniul distribuției de astfel de echipamente. "Acest sector nu a fost încă structurat, și nici băncile, nici alți investitori nu l-au considerat foarte atractiv", a concluzionat Henri Coisne.
APRECIEREA VALORILOR UMANE
Încă de la început, deviza managementului Sonepar a fost: încrederea în oameni, respectul pentru valorile culturale individuale și dreptul de a face greșeli. Această filosofie creeaza un cadru propice pentru dezvoltarea creativitatii, creșterea vigorii şi descătușarea energiilor constructive ale fiecărui individ. Sonepar menține în permanență această stare de spirit, pentru că entuziasmul și motivația asociaților săi ii creează, intotdeauna, un ascendent strategic.
ACOPERIREA INTERNAȚIONALĂ
În 1984, prin achiziționarea firmei Lumen din Quebec, Sonepar a intrat pe piața canadiană, dupa care, în 1998, a pătruns si pe piața americană, Statele Unite ale Americii, contribuind substanțial, de atunci, la dezvoltarea grupului. Începând cu anul 2000, Sonepar a contiuat investițiile atât în Asia (Hong Kong) cât și în America Latină (Mexic, Brazilia și Argentina).
În 2004, Sonepar a sărbătorit treizeci și cinci de ani de la inființare. O parte dintre companiile care au aderat la grup au implinit peste cincizeci de ani de la înființare, iar unele chiar mai mult de un secol.
TRANSFORMAREA SONEPAR, SONEPAR DISTRIBUTION DEVINE SONEPAR

În anul 2000, compania-mama Sonepar a decis să transfere utilizarea numelui său filialei sale de distribuție a echipamentelor electrice Sonepar Distribution, ca o masură a recunoașterii importanței câştigate de Sonepar în industrie. Compania-mama a fost redenumită ‘Colam Entreprendre’.
SONEPAR, UN JUCĂTOR GLOBAL
În 2008, prin integrarea importantelor active Hagemeyer, Grupul Sonepar şi-a consolidat prezenţa în 35 de ţări, prin cele peste 160 de companii operaționale.
Prezidat de Marie-Christine Coisne-Roquette din 1998, Sonepar este acum un jucător de talie mondială într-un sector, acela al comerţului cu echipamente electrice, la a carui structurare și dezvltare a contribuit substantial de-a lungul istoriei sale.
În 2021 grupul Sonepar a ajuns cu prezența în 40 de țări astfel: 2800 de filiale, 170 companii operaționale, 150 centre de distribuție și peste 1.000.000 de clienți.
Performanțe în România
Codul de conduită Sonepar
 

Codul de conduită Sonepar


Sonepar se angajează să respecte cele mai înalte standarde etice, sociale și de mediu. Ne propunem să fim responsabili.
vezi documentația
Copyright © 2024 Sonepar România SRL